Népszerű bejegyzések

2010. november 16., kedd

Recept

Töltött kelkáposzta

Hozzávalók:
15 levél kelkáposzta
2 db. száraz zsömle
1 db. tojás
50 dkg. darált pulyka /vagy csirke akár disznó, vagy marha/ hús
30 dkg. könnyen reszelhető sajt
2 nagy doboz tejföl
frissen őrölt színes-bor, majoránna, só, rozmaring
Előkészítés:
A kelkáposzta fejet gőz fölött kicsit párolom, hogy a leveleit könnyen le tudjam szedni és könnyen tekerhető legyen, a leszedet leveleket hagyom kihűlni és a pároló edényt még nem veszem a tűzhelyről, mert később még szükség lesz rá. A zsömléket beáztatom vízbe.
Töltelék:
A darálthús, egy egész tojást a zsömléket jól kinyomkodva, némi reszelt sajtot és a fűszerekből ízlés szerinti mennyiséget egy tálba rakom, majd jól összekeverem.
Befejezés:
Az előkészített kelkáposzta levelekbe töltöm a tölteléket, visszahelyezem a párolóba és még gőz fölött párolom kicsit. Majd tepsibe vékony füstölt szalonna csíkokat helyezek, ennek tetejére az előre párolt töltelékeket, arra sok-sok tejfölt, még pici sót, és a maradék sajtot reszelve. Az egészet sütőbe helyezem és addig sütöm míg a sajt, szép arany-barnás ropogós réteget nem képez a tetején.
JÓ ÉTVÁGYAT!
Fotó sajna nincs, mert még nincs gépem :( de attól még nagyon finom :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése