Népszerű bejegyzések

2011. augusztus 10., szerda

Töltött cukkini

Cukkini előkészítése a töltéshez:
Egy szép nagy cukkinit felkarikázok 4 darabba, kikaparom a magját majd, besózom és kaprot is szórok rá, párolóban félpuhára párolom. félre rakom és hagyom kihűlni.
Töltelékhez:
Három kispohár rizst, hat pohár vízzel és sóval megfőzök, félrerakom és hagyom kihűlni.
Egy fej hagymát megpucolok apróra vágom, négy gerezd fokhagymát megpucolok, és egészen apróra vágom, egy két centiméteres gyömbér darabot szintén egészen apróra aprítok. Az egészet rá dobom egy kevés olajra és üvegesre dinsztelem, ráteszem a darált pulyka húst, borsozom, sózom, piros paprikázom, és fahéjat is szórok rá, ízlés szerint, én jócskán tettem bele mert szerettem volna kicsit "törökös-arabos" ízt elérni.
Végkifejlet:
A párolt cukkini karikákat egy kiolajozott tepsibe raktam, majd megtöltöttem a töltelékkel, maradt ki jócskán még töltelék ebbe tejfölt kevertem és a cukkinik köré halmoztam. Reszelt sajttal megszórtam a töltelékek tetejét nem túl szerényen, szóval megpúpozva. kb. 180 fokos sütőben addig sütöttem míg a sajt megpirult.
Hát mit mondjak, fergeteges!
Padlizsánt is lehetne így készíteni szerintem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése